Omladinska skola FK Takovo uspesno radi

Fudbalski klub Takovo u svojoj bogatoj istoriji od 1911. godine kada je osnovan, bio je centar fudbalskih zbivanja u opštini Gornji Milanovac a i šire. Vrata fudbalskog kluba Takovo su uvek bila otvorena za mlade ljude koji su želeli da igraju fudbal. Omladinska skola FK Takovo postoji od 1978. godine koju je osnovao nadaleko poznat profesor Miloljub Mijatovic (Kere). Mnogi fudbalski asovi naseg grada prosli su kroz nasu skolu,kao sto su Sasa Zoric, Bojan Zivkovic, Vladimir Ilic, Marko Pavicevic, cak i sadasnja reprezentativka Srbije Sara Pavlovic.

Trenutno u Takovu oko stotinu decaka  od 6 do 16 godine, svrstanih prema uzrastu, svakodnevno savladuju azbuku fudbala, a pritom se vodi računa o odrastanju i formiranju, učenju i sportskom duhu. Taj odgovoran posao treba usaglasiti i organizovati na pravi nacin, formirati ne samo fudbalere, već i sportiste i ljude. Za to je potrebno mnogo truda, volje, strpljenja, ljubavi, razumevanja. Ali to je i veliki ulog u budućnost. Fk Takovo stoji čvrsto uveren da je to jedini pravi put i dug prema sportu svakog kluba.

Ideja Fk Takovo je da omladinska škola bude osnova svih planova vezanih za fudbalski klub i da u vrlo bliskoj budućnosti prvi tim bude sastavljen od naše dece koja su školovana kroz sve selekcije FK Takovo.

Tri selekcija FK Takovo škole imaju svoja takmičenja pod okriljem FSRZS I FSMO i to: kadeti (2002/03.), pioniri (2004/05.), petlici (2006/07.), a pretpetlici (2008/09/10.) I najmladji polaznici (2011. i mladji) uglavnom treniraju I igraju prijateljske utakmice I razne turnire. Strucni kadar satoji se od 6 trenera,medju kojima je i trener golmana. Treninzi se svakodnevno odvijaju na gradskom stadionu, terenu sa vestackom travom I u zimskim uslovima u nekim od gradskih sala.

Jedan smo od retkih klubova u okolini koji se trudi da treniranje fudbala bude mogucnost a ne luksuz koji roditelji treba da priuste deci. U prilog tome govori I poslednja akcija  opremanja dece trenerkama I opremom za trening, gde smo pronasli novcana sredstva kako bi cena opreme bila podnosljivija za roditelje.

Ideja da prvi tim cine igraci iz omladnske skole je delom pocela da se realizuje. U uspesima prvog tima Takovo u jesenjem delu seozne ucestvovali su nasi kadeti Jevtovic, Milovic i Matic koji imaju samo 16 godina. Buduci rad umericemo ka realizaciji zacrtane ideje, jer nam je bitno da deca iz naseg grada vide buducnost u klubu u kome odrastaju.

Vrata naseg kluba su sirom otvorena za decu svih uzrasta, a kontakt mozete ostvariti sa trenerima koji su uvek dostupni za Vas. Moguc je upis decaka u svim uzrastima.

Dodji I pridruzi nam se, budi deo velike porodice duge 107 godina!

 

Direktor omladinske skole                      Dragan MiIrkovic                                             064 537 62 33

Trener kadeta (U-16)                                 Dragan Mirkovic; Dimitrije Jocovic                 062 188 45 21

Trener pionira (U-14)                                   Ivan Petrovic                                                  064 184 33 34

Trener petlica i predpetlica (U-12 /U-10)     Vladimir Trisic                                               061 220 83 54

Treneri skolice (U-7)                                  Dragan Mirkovic; Aleksandar Bosiocic           064 131 68 09

Trener golmana                                         Vladimir Trojancevic                                      063 892 25 59

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *